Besni Tava

 olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Besni tava tarifi; bol bol , , kuyruk yağının ve baharatın enfes birleşimiyle bir araya geliyor. Kalabalık sofraları şenlendirecek; lif, vitamin, mineral ve protein bakımından zengin bir yemek arayışındaysanız, doğru yerdesiniz.

Besni tava tarifini 15 dakikada hazırlayıp fırına verebilir, pişme süresini de menünüzü tamamlayacak yancı, salata ve başlangıçları hazırlamak için değerlendirebilirsiniz. Yanında sunacağınız tazeleyici yoğurtlu yancılar ve önünden servis edeceğiniz hafif bir çorba, enfes bir davet menüsünü oluşturmanıza yardım edebilir. Haydi sizi daha fazla bekletmeden mutfağa alalım!

Besni Tava Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Kemer Patlıcan
  • 4 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 8 Adet Yeşil Biber
  • 1 Baş Sarımsak
  • 5 Adet Domates
  • 3 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Doğan Gıda Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Doğan Gıda Pul Biber
  • 600 Gram Kuzu Kuşbaşı
  • 150 Gram Kuyruk Yağı
Besni Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak patlıcanları alacalı soyun ve iri küpler halinde doğrayın. Ardından biberleri ve soyulmuş sarımsakları da iri parçalar halinde kesin. Doğranmış sebzeleri pişirme tepsisine alıp harmanlayın ve hafifçe bastırın.
  2. Domatesleri ufak küpler halinde doğrayın ve tepsideki sebzelerin üstünü örtecek şekilde yerleştirin. Domatesin üstüne tuz, karabiber ve pul biber serpin.
  3. Kuzu etleriniz iriyse mutlaka bıçakla daha ufak küpler ya da şeritler halinde kesin. Kuyruk yağını olabildiğince ufak şekilde bıçakla doğrayın. Etleri ve kuyruk yağını da domateslerin üstüne tek sıra şeklinde yayıp hafifçe bastırın.
  4. Tepsinin üstünü önce ıslatılmış yağlı kağıt, ardından alüminyum folyo ile sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik sıcak fırında 2 saat pişirin.
  5. Tepsinin üstündeki folyo ve kağıdı kaldırıp suyunu tamamen çekene kadar tekrar yaklaşık 1 saat kadar fırınlayın.
  6. Suyunu çekip sebzeler ve etler yumuşadıktan sonra Besni tavayı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Kakaolu Hindistan Cevizli Kek

Kakaolu Hindistan Cevizli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sebzeli Yumurta Kapama

Sebzeli Yumurta Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sarımsaklı Vegan Mayonez

Sarımsaklı Vegan Mayonez

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vegan Yeşil Smoothie

Vegan Yeşil Smoothie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek

Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce