Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek

Çilekli haşhaşlı bulut pankek tarifi ile damaklarda yer edecek enfes bir pankek hazırlayacaksınız. Bu lezzet sayesinde kahvaltı sofraları daha da şenlenecek! Üstelik hazırlaması ile de sizleri zorlamayacak!

Puf puf görünümü, haşhaş ve çileğin enfes birlikteliği ile tadına doyamayacağınız bir pankek kendisi. Çilekli marmeladı ve labneli sosu ile servis edeceğiniz tarifimize bayılacaksınız.

Öyleyse, kolları sıvayın ve hazırlıklar için mutfağın yolunu tutun. Şimdiden afiyet olsun.

 

Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek Tarifi İçin Malzemeler
  • Bulut pankek için:
  • 3 Adet Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Tutam Tuz
  • 4,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 5 Yemek Kaşığı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Haşhaş
  • Çilek marmeladı için:
  • 2 Adet çilek
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Labneli çilek sosu için:
  • 3 Adet çilek
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
  • 100 Gram Labne
  • 1/2 çay Bardağı Su
  • Süslemek için:
  • 2 Adet çilek
  • 1 Adet Marshmallowlu Bisküvi
  • 1 Adet Küçük Boy Hindistan Cevizli çikolata
Çilekli Haşhaşlı Bulut Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Çilek marmelatı için çilekleri şekerle birlikte suyunu salıp çekene dek pişirin.
  2. Labneli çilek sosu için labne, çilek ve pudra şekerini karıştırın. Akışkan bir kıvamda ise nişastayı suyla açarak ocakta koyulaşana dek pişirin.
  3. Yumurtaların sarısı ile beyazını ayrı kaplarda olacak şekilde ayırın.
  4. Yumurta beyazlarının içerisine 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve beyaz rengini alıp katılaşana dek çırpın.
  5. Yumurta sarılarının üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker, tuz ve süt ilave edip karıştırın. Unu da ilave edip koyu kıvamda bir harç elde edin.
  6. Köpürtmüş olduğunuz yumurta beyazını, sarılarıyla hazırladığınız harcın içerisine iki, üç kere ilave ederek güzelce yedirin.
  7. Karıştırırken  söndürmemek için spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Son olarak haşhaş ilave edip güzelce karıştırın.
  8. Hazırlamış olduğunuz karışımı sıkma poşetine aktarın. Tavayı yağlayın.
  9. Sıkma poşetinden küçük yuvarlaklar çıkaracak şekilde harcı tavaya sıkın. Tavanın kapağını açıp orta kısımlarına çilek marmeladı ekleyin.
  10. Eklediğiniz malzemelerin üzerine tekrar pankek harcından dökün ve kapağı kapatıp 2 dakika daha pişirdikten sonra pankeklerin tersini çevirin.
  11. Pankeklerin diğer yüzleri de piştikten sonra labneli çilek sos, marshmallowlu bisküvi parçaları ve Hindistan cevizi çikolatasıyla birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Corn Chowder

Corn Chowder

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çilekli Limonata

Çilekli Limonata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık

Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Haydarili Patates Salatası

Haydarili Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce