Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Sac Arası

Şerbetli tatlılara "hayır" diyemeyenlerdenseniz tam size göre bir tarifimiz var! Sac arası tarifi ile dilerseniz çay saatlerinde dilerseniz akşam yemeklerinden sonra servis edebileceğiniz enfes bir tatlı hazırlayacaksınız.

Üstelik uzun uzun yufka açma derdi de yok! Hazır baklavalık yufkaları; Sütaş Tereyağı ile ıslatacak, Sütaş Kaymak ile dolduracak ve bir güzel sarıp sarmalayacağız. Sonra mı? Sonrasında kaymak dolu yufkalar fırında kızaracak ve enfes şerbeti ile buluşacak.

Sac arası tarifimizi hazırlarken birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekebilir. Öncelikle, hazır yufkaların çok çabuk kuruyabileceğini hatırlatalım. Bu yüzden paketini açıktan sonra üzerlerine nemli bir bez örtmek gerekebilir. Şimdiden ellerinize sağlık diyor ve sizleri mutfağa bekliyoruz.

Sac Arası Tarifi İçin Malzemeler
  • Sac arası için:
  • 180 Gram Sütaş Kaymak
  • 200 Gram Sütaş Tereyağı
  • 24 Adet Baklavalık Yufka
  • 1 Su Bardağı Ceviz Içi
  • Şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Dilim Limonun Suyu
Sac Arası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbet için şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Kaynama başlayınca ateşin altını kısın ve 7 dakika kaynatın. Limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
  3. Sütaş Tereyağı'nı bir tavada eritin. Oluşan tüm köpüğü ve beyaz tortuları temizleyin.
  4. Yufkaları iki parçaya bölün ve nemli bezin altında bekletin.
  5. Tezgaha erimiş Sütaş Tereyağı'nı damlatın ve 4 kat olacak şekilde yufkaları dizin. Her katın üzerine Sütaş Tereyağı gezdirin.
  6. Son kata da Sütaş Tereyağı sürdükten sonra yufkanın bir ucuna bir tatlı kaşığı hafif yumuşak Sütaş Kaymak sürün.
  7. Sütaş Kaymak'ın üzerine ceviz serpin ve çok sıkıştırmadan bir rulo gibi yuvarlayın. Bu esnada kuru kalan kısımlara ve dış yüzeyine de Sütaş Tereyağı sürün.
  8. Ruloyu içe doğru yuvarlayıp bir sarmal yapın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  9. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kehribar rengi alana kadar pişirin.
  10. Pişen sac aralarını 5 dakika dinlendirip üzerilerine ılık şerbetle ıslatın.
  11. Sac aralarını sıcak ya da oda sıcaklığında üzerine ceviz ve Sütaş Kaymak ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çıtır Patatesli Börek

Çıtır Patatesli Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şiş Kebap

Şiş Kebap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fit Çikolatalı Coco Kurabiye

Fit Çikolatalı Coco Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sütlü Soğuk Baklava

Sütlü Soğuk Baklava

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şekersiz Güllaç

Şekersiz Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce