Rum Böreği

Tam mevsiminde patlıcanlar yaz sofralarımızda birbirinden lezzetli ana yemekler, salatalar ve mezeler olarak konuk oluyor. Rum böreği de yepyeni bir patlıcanlı meze olarak tarif defterinizde yerini alacak.

Yapılışı oldukça pratik, akşam yemeğine aniden gelen misafirler için hemen hazır olacak bir meze. Üzerindeki peynir dolgusu ile patlıcan sevmeyenleri bir baştan çıkaracak bir tarif. Daha ne duruyoruz, haydi tarifin yapılışına geçelim. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun!

Rum Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • Patlıcan İçin:
  • 2 Adet Patlıcan
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 5 Damla Limon Suyu
  • Peynirli Harcı İçin:
  • 2 Su Bardağı Kaşar Peyniri
  • 1 Adet Yumurta
  • 2 Tatlı Kaşığı Nane
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1/2 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Kızartmak İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Rum Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları alacalı soyun ve halka halka doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, tuz ve limon suyu koyun. Yaklaşık 15 dakika bekletin ve süzün.
  2. Bir kaseye rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Un, kabartma tozu ve nişastayı ekleyin.
  3. Yumurtayı ekleyin ve üzerine baharatları ekleyin.
  4. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  5. Kurulamış olduğunuz patlıcan dilimlerinin üzerine bir kaşık yardımıyla peynirli harçtan koyun.
  6. Kızgın yağda arkalı önlü olarak kızartın.
  7. Yoğurt sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart

Ekşi Mayalı Brioche Frangipane Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırınlanmış Tagliolini Makarna

Fırınlanmış Tagliolini Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çıtır Kabak

Çıtır Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şekersiz Damla Çikolatalı Kurabiye

Şekersiz Damla Çikolatalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Chipotle Sos

Chipotle Sos

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce