Ricotta peyniri, İtalya'nın dünya mutfağına kattığı güzel peynirler arasında. Bizim taze lor peynirimize pek benzeyen bu peynir, peynir altı suyunun tekrar kaynatılması ve biraz süt eklenip kestirilmesi ile elde ediliyor.
Sıcak sıcak tüketmeyi sevenler olduğu kadar, tartların, pizzaların üzerine serperek soğuk haliyle tüketmeyi sevenlerde var. Ricotta pek çok İtalyan tatlısının kremasına katılıp, kremanın lezzetini iki katına katlıyor. Ayrıca ravioli'nin içerisinde de pek güzel yer alan ricotta peyniri kullanım kolaylığı ile mutfaklara kolayca kendini sevdiriyor. Bu tarifimizde milföy hamurlarının üzerinde hafif kurumuş domatesler ve Akdeniz yeşillikleri ile adeta şov yapıyor. Eğer ricotta peynirinizi de kendiniz yaparsanız o zaman değmeyin keyfinize.
Kendinize bir ödül verin ve milföy hamurlarını ricotta peyniri ve domateslerin güzelliği ile büyüleyin. Afiyet olsun şimdiden.
Ricotta Peynirli Tart Tarifi İçin Malzemeler