Püreli Tavuklu Mantar Sote
2024-02-07 11:24:00 - Yemeklik.com.tr
En hızlısından hem damağa hem göze hitap edecek bir ana yemek tarifi bu. Güveçte pişen püreli tavuklu mantar soteyi hemen denemelisiniz.
Püreli Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler- Mantar sote için:
- 350 Gram Tavuk Göğsü
- 300 Gram Mantar
- 1 Adet Yeşil Biber
- 1 Adet Kapya Biber
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Soğan
- 1 Su Bardağı Domates Püresi
- 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 2 çay Kaşığı Tuz
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- Püre için:
- 2 Adet Büyük Boy Patates
- 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 50 Gram Tereyağı
- 1 çay Bardağı Süt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- Güveçlerin üstü için:
- 100 Gram Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Derin tavaya sıvı yağ gezdirin, ısınınca doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tavuklar sotelenince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberleri ekleyin. Kavrulan biberlerin üzerine temizlenip irice doğranmış mantarları ilave edin.
- Mantarlar kavrulduktan sonra bir su bardağı domates püresi ekleyin. Baharatları ve tuzu ilave edin. Karıştırın birkaç dakika kapağı kapalı pişirin ve sote hazır.
- Püre için patatesleri soyup doğrayın. Tuzlu kaynar suya ekleyin. Haşlanan patateslerin suyunu süzün.
- Sıcakken içine tereyağı, tuz, karabiber, kaşar ilave edip iyice ezin. Sütü azar azar ilave ederek ezerek kıvamı ayarlayın.
- Güveç kapların dibine iki kaşık püre koyup yayın. Üzerine iki kaşık sote koyup yayın.
- En üst kısma rende kaşar ilave edip güveç kapları önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin.
- Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis edin.