Püreli Tavuklu Mantar Sote

2024-02-07 11:24:00 - Yemeklik.com.tr

En hızlısından hem damağa hem göze hitap edecek bir ana yemek tarifi bu. Güveçte pişen püreli tavuklu mantar soteyi hemen denemelisiniz.

Püreli Tavuklu Mantar Sote Tarifi İçin MalzemelerPüreli Tavuklu Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin tavaya sıvı yağ gezdirin, ısınınca doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin. Tavuklar sotelenince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin.
  2. Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberleri ekleyin. Kavrulan biberlerin üzerine temizlenip irice doğranmış mantarları ilave edin.
  3. Mantarlar kavrulduktan sonra bir su bardağı domates püresi ekleyin. Baharatları ve tuzu ilave edin. Karıştırın birkaç dakika kapağı kapalı pişirin ve sote hazır.
  4. Püre için patatesleri soyup doğrayın. Tuzlu kaynar suya ekleyin. Haşlanan patateslerin suyunu süzün.
  5. Sıcakken içine tereyağı, tuz, karabiber, kaşar ilave edip iyice ezin. Sütü azar azar ilave ederek ezerek kıvamı ayarlayın.
  6. Güveç kapların dibine iki kaşık püre koyup yayın. Üzerine iki kaşık sote koyup yayın.
  7. En üst kısma rende kaşar ilave edip güveç kapları önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin.
  8. Kaşarlar kızarınca çıkarıp servis edin.

Daha Fazla Gönderi