Pratik Kaymakpare

Hem çok pratik hem de inanılmaz lezzetli olan bir tarifimiz var! Bayram sofralarınıza çok yakışacak kaymakpare tarifi... Canınız lezzetli bir tatlı çektiyse sizleri mutfağa kadar alalım.

Pratik Kaymakpare Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 150 Gram Kaymak
  • 100 Mililitre Sıvı Yağ
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2-3 Su Bardağı Un
  • Şerbeti İçin:
  • 1,5 Su Bardağı şeker
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • 2-3 Damla Limon Suyu
Pratik Kaymakpare Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce şerbeti yapıp soğumaya bırakalım. Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak.
  2. Şekerle suyu karıştırıp kaynamaya bırakalım. 10 dakika kaynadıktan sonra limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatalım. Soğuması için ayrı bir kaba alabilirsiniz.
  3. Kaymak, sıvı yağ ve unu bir kapta yoğuralım. Minik cevizler yapıp tepsiye dizelim.
  4. 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağının geçmesini bekleyip, soğuk şerbetimizi ilave edelim.
  6. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişne ve Elma Dolgulu Pay

Vişne ve Elma Dolgulu Pay

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Popcake

Popcake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çikolata Soslu Muffin

Çikolata Soslu Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tahinli Pekmezli İrmik Tatlısı

Tahinli Pekmezli İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tavuklu Lazanya

Tavuklu Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce