Pratik Dereotlu Poğaça
Hafta sonu kahvaltısına yakışır mis gibi bir tarif; kıyır kıyır hamuru ile dereotlu poğaça sizi bekliyor. Üstelik yapması da çok pratik.
Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 100 Gram Tereyağı Veya Margarin
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 4 Su Bardağı Un
- 1 Demet Dereotu
- Üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Tatlı Kaşığı Süt
- İçi için:
- 100 Gram Beyaz Peynir
Pratik Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için dereotu hariç bütün malzemeleri karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyin yoğurun.
- Hamur kıvama gelince kıyılmış dereotu ekleyip yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamuru elinizle bastırarak yayın.
- İçine peynir koyup iki ucunu birleştirip kapatın, isterseniz peynirsiz de yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.