Pratik Bazlama
2024-02-07 08:03:38 - Yemeklik.com.tr
Çalışanların kurtarıcısı bir tarif, kısa sürede hazırlayabileceğiniz mayasız, lezzetli mi lezzetli, pratik bazlama karşınızda. Kahvaltılara hemen hazır.
Pratik Bazlama Tarifi İçin Malzemeler- Pratik bazlama için:
- 1 Su Bardağı Su
- 1 çay Bardağı Yoğurt
- 1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 çimdik şeker
- 4 Su Bardağı Un
- Pratik bazlamanın üzeri için:
- 1-2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Diş Sarımsak
- Bir kapta 1 su bardağı su, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çimdik şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz iyice karıştırılır.
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozu eklenerek, yavaş yavaş 4 su bardağı un ilave edilir. Güzelce yoğrulur.
- Hamur kulak memesi kıvamını alınca, bezelere ayrılır. Hamuru kolay yönetebilmek adına sıvı yağ ile el yağlanır. Ve hamurlar elde daire şeklinde açılır.
- Tava ocağa konulur ve altı orta ateşte açılarak ısıtılır. Isınan tavaya açılan hamurlar yerleştirilir.
- Hafif kabarmaya başlayınca çevirilir. Güzelce bazlama rengi aldığında ocaktan alınır.
- İsteğe göre sos tenceresinde 2 3 kaşık tereyağı eritilir. Eriyince ocaktan alınarak, rendelenmiş 2 diş sarımsak içine eklenir.
- Ocaktan bir havlu bez üzerine alınan bazlamalar üzerine yumurta fırçası yardımıyla, bazlamalar henüz sıcakken bu karışımdan sürülür.
- Pratik bazlama hazır, afiyet bal şeker olsun ! :)