Praline Kreması
Praline kreması tarifi hem kokusu hem de görüntüsüyle favori soslarınızdan biri olmaya geliyor. Çiğ bademlerin kendine has aroması ve krema birleşiyor, ortaya leziz bir sos çıkıyor.
Çabucak hazırlandıktan sonra dilediğiniz tatların üzerine dökebilirsiniz. Kremanızı hazırladıktan ve soğuttuktan sonra buzdolabında 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Kolları sıvayın ve hazırlıklar için mutfağa kadar geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.
Praline Kreması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Avuç çiğ Badem
- 1+1/3 Su Bardağı Toz şeker
- 3/4 Su Bardağı Su
- 1,5 Su Bardağı Krema
Praline Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?
Bademleri 180-200 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.
Kalın tabanlı bir sos tavasına toz şekeri koyun ve üzerine suyu gezdirip karıştırmadan orta seviyede yanan ocağın üzerine yerleştirin. Karamel rengi alana kadar karıştırmadan pişirin. Ara ara kenarlarını fırça ile ıslayabilirsiniz.
Bademleri silikon bit mata ya da yağlanmış bir yağlı kağıda serin ve karameli üzerilerine gezdirin. Karamel tamamen soğuyup sertleşene kadar bekleyin.
Hazırladığınız karamelli bademleri üstlerine sert bir şeyle vurarak kırın ve mutfak robotuna koyup toz haline getirin.
- Kremayı da robota koyup bütünleşene kadar çekin. Kremanızı buzdolabında 1 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.