Portakallı Trüf

2023-09-17 00:29:34 - Yemeklik.com.tr

İyi beslenmenin ancak gerçek gıdayla mümkün olduğuna inanan Yemeklik.com.tr için yazdı.

Çikolatalı tatlıların en sevilenlerinden biri olan trüf, porsiyonluk sunumuyla da göze hitap eden ve davet sofralarına yakışan bir tatlı. Gün içindeki bütün molalarınıza yakışacak trüf tarifi öyle düşündüğünüz kadar da zor bir tarif değil.

Trüf çikolata ve krema karışımıyla hazırlanabileceği gibi, kakaolu kekle de yapılabiliyor. Benim tercihim çikolatanın baskın tadını hafiflettiği için kek kullanılması. Bu şekilde, kalan kekler de değerlendirilmiş oluyor.

O zaman geçin trüf tarifinin başına, alınsın notlar, sonra doğru mutfağa!

Portakallı Trüf Tarifi İçin MalzemelerPortakallı Trüf Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Malzemelerin tümünü alacak genişlikte bir karıştırma kabına kakaolu keki elinizle ufalayın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
  2. Bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ama kaynatmayın. Kaynama noktasına gelince tencereyi ocaktan alın ve elinizle küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı kremanın içine koyun. Çikolata tamamen eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
  3. Çikolatalı karışımı kekin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az dört-beş saat dinlendirin. (Mümkünse bir gece önceden hazırlayın)
  4. Buzdolabından çıkardığınız trüf karışımını 10 dakika oda ısısında bekletin. Bir yemek kaşığıyla kopardığınız parçaları önce parmaklarınızın ucunda bütünleştirin, sonra avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
  5. Süslemede kullanacağınız malzemeleri ayrı ayrı tabaklara alın. Trüfleri (çikolata toplarını) bu malzemelere bulayarak servis tabaklarına alın.
  6. Buzdolabında sakladığınız tatlıyı, ikramlık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi