Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

2023-09-17 01:15:50 - Yemeklik.com.tr

Yerken tadı sizi Antep'e götüren orada sizi lezzet lezzet gezdiren bir tarif. Kuru patlıcan ve biber dolması tarifi için mutfağa alalım sizleri.

Kuru Patlıcan ve Biber Dolması Tarifi İçin MalzemelerKuru Patlıcan ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereyi ocağa aldın ve altını yakın. Su ekleyin. Su kaynayınca kuru patlıcanları atın. 5 dakika sonunda kontrol edin. Yumuşadığına emin olun.
  2. Süzgece alın ve altına bir kase koyun. Acı biberleri alın ve 5 dakikada biberler yumuşayınca süzgece alın.
  3. İç harcını hazırlamak için malzemeleri yoğurma tepsisine  alın. Tepsi içerisinde kıyma, soğan, pirinç, sarımsak, maydanoz, sıvı yağ ve baharatlar ekleyin.
  4. Soğanları ufak ufak doğrayabilir veya mutfak robotunda biraz iri olacak şekilde doğrayabilirsiniz.
  5. Sarımsakları da rendeden geçirmelisiniz. Tüm malzemeleri gelişi güzel karıştırın ve yoğurun. Karışımın olduğunu bir süre sonra hissediyorsunuz.
  6. Biberleri doldurun, iç harçtan bir miktar alın. Çiğ köfte gibi sıkın ve içerisine yerleştirin. Tıka basa doldurmuyoruz ve boşluk bırakıyoruz.
  7. Ağız kısımlarını kitliyoruz. Pirinç pişince şişecek ve taşıp dışına çıkmasına engel oluyoruz. Patlıcanlarla devam ediyoruz. Aynı şekilde dolduruyoruz.
  8. Ardından tencere içerisine güzelce diziyoruz. Üzerine tuzu ve sıvı yağ ilave ediyoruz. Tencere içerisine sığacak kadar bir tabak yerleştiriyoruz ve kapağını kapatarak pişmesi için ocağa alıyoruz.
  9. Kısık ateşte bu şekilde tamı tamına 45 dakika da hazır olacak. 45 dakika sonunda piştiğinde en az bir saat dinlensin. Dinlenince daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi