Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Portakallı Sütlaç

İçine nişasta koymadan, uzun süre pişirilerek kıvamlandırılan bu sütlaç tarifine bayılıyorum ve sık sık yapıyorum. Portakal kabuğu da enfes bir aroma veriyor, mutlaka denenmeli. Koyulaşması biraz sabır gerektiriyor ama lezzeti ve kıvamı gerçekten değiyor...

Portakallı Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Litre Süt
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Paket Vanilya
Portakallı Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kaynamış olan süte yıkanmış pirinci koyup kısık ateşte ara sıra karıştırın.
  2. Kıvam alıp koyulaşana kadar (yaklaşık 1 saati buluyor) pişirin.
  3. Şekeri, portakal kabuğunu ve vanilyayı ilave edip 15 dakika daha kıvam bulana kadar kaynatıp kaselere paylaştırın.
Avokado ve Muzlu Fit Muffin

Avokado ve Muzlu Fit Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ayva Kalyesi

Ayva Kalyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şık Görünümlü Yaş Pasta

Şık Görünümlü Yaş Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karışık Pide

Karışık Pide

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumurtasız Çilekli Manolya Tatlısı

Yumurtasız Çilekli Manolya Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce