Portakallı Revani

Mis gibi portakal kokulu bir tarifimiz var. Klasik larımızdan revaniye aroması o kadar çok yakışıyor ki...

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Su Bardağı şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Irmik
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 3 Su Bardağı Su
  • 25 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Adet Yarım Limon Suyu
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 3 yumurta ile şeker iyice çırpılır.
  2. Köpük gibi olan yumurta üzerine yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Onlarla beraber tekrar çırpılır.
  3. Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  4. İçerisine portakal kabuğunun rendesi koyulur isterseniz limon da rendeleyebilirsiniz.
  5. Yağladığınız bir kaba dökülür. (Çok kalın olmayacak şekilde dökmeye çalışın.)
  6. 170 derecelik fırında yarım saat pişirilir. İçerisine kürdan ile bakabilirsiniz. Olmadıysa hala 3-5 dakika daha bırakabilirsiniz.
  7. İlk yapacağımız iş aslında şerbettir. 3 su bardağı suya 2,5 su bardağı şeker dökülür ve kıvam alana kadar karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu dökülür, 2 dakika sonra kapanır ve soğutulur.
  8. Soğuyan şerbet fırından çıkan tepsi üzerine dökülür. Eğer şerbeti dökmeden kekinizi keserseniz çok daha şerbeti çekecektir.
  9. Afiyet bal şeker olsun...
Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası)

Torta Della Nonna (Büyükanne Turtası)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tencerede Kuzu Tandır

Tencerede Kuzu Tandır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Türkmen Mantısı

Türkmen Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcanlı Humus

Patlıcanlı Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sicilyano Mezesi

Sicilyano Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce