Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #icecek

Portakallı Limonata

Biraz ters oldu ama bu defa yaz hazırlıklarından bir tarif gelsin. Kışın portakal ve limonları donduruyoruz, yazın bol bol portakallı limonatalar yapıyoruz. Bal yerine toz şekerle de tatlandırmak mümkün. Şimdiden ellerinize sağlık.

Portakallı Limonata Tarifi İçin Malzemeler
  • Limonata için:
  • 1 Adet Portakal
  • 1 Adet Limon
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
  • 500 Mililitre Su
  • 2 Yemek Kaşığı Bal
  • Servis için:
  • 4-5 Adet Nane Yaprağı
  • 2 Adet Buz
Portakallı Limonata Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabukları soyulan çekirdekleri çıkarılan limon ve portakal dilimlenerek dondurulur.
  2. Donmuş dilimler ve limon kabuğu rendesi blenderda 1 su bardağı su ile çekilir. Süzülür.
  3. Süzgeçteki posa üzerinden kalan su dökülür. Süzülmesi beklenir.
  4. Balla tatlandırıp nane yaprakları ve buzla soğuk servis edilir. Afiyet olsun.
Sütlü Pratik İrmik Helvası

Sütlü Pratik İrmik Helvası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Sardalya

Fırında Sardalya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Akşam Sefası

Akşam Sefası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Telatura Soslu Çağla Ezmesi

Telatura Soslu Çağla Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Dereotlu Çökelek Salatası

Dereotlu Çökelek Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce