Portakallı Fındıklı Kek
2024-02-01 13:00:57 - Yemeklik.com.tr
Mutfaklara mis gibi portakal kokusu yayılacak. Pamuk gibi kıvamı ile ağızda eriyen pişer pişmez biten bir kek tarifi geldi. Portakallı fındıklı kek karşınızda.
Portakallı Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı şeker
- 1/2 Su Bardağı Süt
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 1/2 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1,5 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- 1/2 Su Bardağı Portakal Suyu
- 3 Su Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Fındık Içi
- Portakallı fındıklı kek için önce tereyağını eritin ama kaynatmayın , kenara alıp ılıtın.
- Önce yumurta, şeker, vanilyayı çırpın. Yoğurt, süt, yağ, portakal suyunu ekleyip karıştırın.
- Ardından unve kabartma tozunu eleyip ekleyin karıştırın. Portakal kabuğunun rendesini ilave edin.
- Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıkınca dinlendirin, soğumasını bekleyip ardından dilimleyin. Afiyet olsun.