Portakallı Ev Keki

2023-09-17 00:18:00 - Yemeklik.com.tr

Nerede, hangi tatlıyı, hangi yemeği yersek yiyelim hiçbiri annemizin yaptığı kadar lezzetli olamaz. Onun tarifi her zaman bambaşkadır. Çünkü anne elinin sihrini taşır. Elinin değdiği her şeyi güzelleştirdiği gibi yemekleri, ları da güzelleştirir. En kötü dediğimiz yemeğini dahi ondan uzaktayken özleriz.

Anne elini, baba ocağını hatırlatan en nefis tatlardan biri de lerdir. Her zaman el altında bulunan malzemelerden şipşak hazırlanıp, fırının sıcacık kollarında pişmeye bırakılırlar. Annemizin tarifleri kadar lezzetli olmaya çalışan bir tarif paylaşmak istiyoruz sizlerle.

Karşınızda: Portakallı ev keki!

Anne, ev özlemi çekenler için geliyor.

Portakallı Ev Keki Tarifi İçin MalzemelerPortakallı Ev Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kabın içine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin.
  2. Mikser yardımıyla şeker hafif eriyip, malzemeler kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın.
  3. Bu karışıma teker teker yumurtaları ilave ederek yedirin.
  4. Üzerine portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  5. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin ve güzelce karıştırın.
  6. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir biçimde yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  7. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi