Sebzeli Patlıcan Dolması

2023-09-30 10:10:29 - Yemeklik.com.tr

Zeytinyağından fesleğene içerisindeki malzemeler ile İtalya esintisi yaşatacak bir tarifle sizlerleyim. Hafif ve sağlıklı, başlı başına bir yemek olarak tüketebileceğiniz bir patlıcan yemeğine ne dersiniz?

Sebzeli Patlıcan Dolması Tarifi İçin MalzemelerSebzeli Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları enlemesine ve boylamasına bıçakla delmeden çizin. Kaşık yardımıyla çizdiğiniz noktalardan patlıcanların içlerini oyun.
  2. Patlıcanların içleri fırçayla yağlayıp 20 dakika 180 derecede fırınlayın. Oyduğunuz patlıcan içlerini ise küp doğrayın.
  3. Su dolu bir kaba 2 kaşık tuz atıp eritin. Küp doğranan patlıcanları 10 dakika bu suda bekletin.
  4. Ardından suyunu sıkıp tavada zeytinyağıyla 6-7 dakika yüksek ateşte kavurun. Domatesleri küçük küpler halinde, biberi ve fesleğeni ince ince doğrayıp bir kaba alın.
  5. Kavurup soğuttunuz patlıcanı ve küp doğranan peyniri de iç harca ekleyin. Baharatlarını ekledikten sonra karıştırın.
  6. Fırınlanan oyulmuş patlıcanların içlerini pay edin üzerlerine toz parmesan gezdirin. Alternatif olarak tulum peyniri ya da ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.
  7. 180 derecede 15 dakika fırınlayın. Sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi