Portakal Teriyaki Soslu Somon

2023-09-20 18:56:36 - Yemeklik.com.tr

Somonun enfes lezzeti mis kokulu portakalla buluştu! Balık sevmeyenlerin bile favori lezzeti olacak bu tarifi yapmak için haydi mutfağa.

Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi İçin MalzemelerPortakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırını 200 derecede önceden ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine somon filetoları yan yana gelecek şekilde dizin.
  2. Filetoların üzerine eşit miktarda sarımsak ve tuz serpiştirin. Yağlı kağıdın yanlarını somonların üzerini hafifçe örtecek şekilde kaldırın.
  3. Tepsiyi fırına verin ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  4. Somonlar pişerken, bir kasede mısır nişastası ile soğuk suyu karıştırın ve bir kenarda bekletin.
  5. Bir diğer kasede ise; şekeri, portakal suyunu, soya sosunu, pirinç sirkesini, susam yağını ve sarımsak ezmesini iyice karıştırın.
  6. Hazırladığınız sos karışımını bir sos tenceresine aktarın ve ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
  7. Sos kaynayınca ocağın altını kısın ve balı ilave edin. Ardından mısır nişastası karışımını ilave edin ve kısık ateşte sos koyulaşana dek yaklaşık 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  8. Sos koyulaşınca tencereyi ocaktan alın.
  9. Pişen somonları fırından çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla derilerini sıyırın ve servis tabağına alın.
  10. Kabukları soyulmuş patateslerinizi tencere alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  11. Patateslerinizin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol edin. Yumuşayan patateslerinizin suyunu süzdürün.
  12. Üzerine tereyağı ilave ederek güzelce ezin. Ardından tuz, karabiber ve sütü ekleyerek güzelce, pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edin.
  13. Üzerine hazırladığınız sos karışımından döküp, susam taneleri ve ince dilimlenmiş yeşil soğan serpiştirerek yanında patates püresi ile servis edin.

Daha Fazla Gönderi