Kek Kalıbında Tavuk

2023-09-20 19:08:29 - Yemeklik.com.tr

Öyle bir tavuk tarifi vereceğiz ki ezberleri bozacak! İçi sulu sulu, dışı ise çıtırtıdan adeta ufalanan muhteşem bir lezzet bu. Üstelik az efor, çok lezzet kendisi. Tek yapmanız gereken sebzelerinizi yağ ve baharatlarla karıştırıp, kek kalıbına yerleştirdiğiniz tavuğun etrafına dizmek. Tavuğu ise sadece tuzluyorsunuz. Evinizde bulunan farklı otlar ile de aromalandırabileceğiniz bu yemeği o kadar çok seveceksiniz ki her gün yapıp yemek isteyeceksiniz!

Sebze miktarlarınızı değiştirebilir, elinizdeki sebzeleri değerlendirebilirsiniz. Bu yönüyle tam bir israf karşıtı bu lezzet..

Yanına enfes pilavlar yapabilir, yoğurtlu hafif mezeler ile taçlandırabilirsiniz. Keyifli bir akşam yemeği davetinin başrolü olmak için kendisi hazır ve nazır. Buyrun mutfağa! Afiyet olsun..

Kek Kalıbında Tavuk Tarifi İçin MalzemelerKek Kalıbında Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuğu güzelce tuzlayın ve kek kalıbına yerleştirin.
  2. Patatesleri, soğanları, havuçları, biberiyeleri, sarımsakları bir kaseye alın, ardından üzerine zeytinyağı ile baharatları ilave edin ve karıştırın.
  3. Sebzeleri kek kalıbının altındaki boşluklara ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fanlı ayarlı fırının orta rafında 45 dakika pişirin.
  4. Tavuğun derisinin altın sarısı ve çıtır çıtır olduğunuz gördüğünüzde hazır demektir. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi