Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

Portakal Reçeli

Mis kokusu ile kahvaltılarınızı renklendiren, hamur işinden sütlü tatlılara pek çok tarifte severek kullandığımız portakal reçeli, eritilmiş çikolatayı da çok seviyor.

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Portakal
  • 5 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 1 Adet Yıldız Anason
  • 4 Adet Karanfil
  • 1 Adet Limon
Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kalın kabuklu portakalların kabuklarını hafif bir şekilde kazıyın. Bol suda yıkadığınız portakalları yumuşaması için 20 dakika kadar sıcak suda bekletin.
  2. Suyunu süzdüğünüz portakalları kabukları ile birlikte küçük küpler halinde doğrayın. Bir su bardağı toz şeker, çubuk tarçın, yıldız anason ve karanfil ilavesi ile ağzı kapalı tencerede 30 dakika kadar bekletin.
  3. Şeker ilavesi ile suyunu bırakan portakallara eklediğiniz baharatları çıkartın. Kalan toz şekeri ve suyunu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 60 dakika kadar kaynatın.
  4. Limonun kabuğunu rendeleyin ardından ortadan ikiye kesip suyunu sıkın. Reçeli ocaktan almaya yakın rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu ekleyin, karıştırın.
  5. Oda ısısında soğuttuğunuz reçeli büyük ya da küçük kavanozlara doldurun. Kapağını kapatın ve kabukların eşit olarak dağılması için ters çevirin.
  6. Oda ısısında, güneş görmeyen bir yerde en az 5 gün beklettikten sonra servis edin. Kapağı kapalı şekilde, oda ısısında muhafaza edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Peynirli Mini Scone

Peynirli Mini Scone

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İçi Dolgulu Pamuk Prenses

İçi Dolgulu Pamuk Prenses

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırınlanmış Kremalı Patates ve Izgara Bonfile

Fırınlanmış Kremalı Patates ve Izgara Bonfile

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Bal Kabaklı Ispanaklı Lazanya

Bal Kabaklı Ispanaklı Lazanya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ege Favası

Ege Favası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce