Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #recel

İncir Reçeli

Yaz dallarında olguşan nefis mi nefis incirler sonbahar başlarında enfes bir e dönüşüyorlar. Çoğumuz incirin reçel halini tazesinden çok daha fazla seviyor. Kaynadıkça ve şekerle buluştukça ortaya çıkan o nefis kıvamı, sıcacık bir dilim ekmeğin üzerinde dillere destan bir hale geliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında hazırladığımız üzerine de çok yakışıyor. Narin incirleri gelin bugün tüm püf noktalarıyla hazırlayalım. Karşınızda: İncir reçeli.

Eğer elinizde ham incirleriniz varsa onlardan da nefis mi nefis hazırlayabilirsiniz. Misler gibi kokusuyla nızı şenlendirmeye hazır. Hadi buyurun imize!

İncir Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Taze Incir
  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Adet Limon Suyu
  • 1 Adet çubuk Tarçın
İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İncirleri güzelce yıkayın ve süzgeç içerisinde suyunu iyice süzdürün. Pişireceğiniz tencerenin içine alın ve üzerine şekeri ekleyip bir gece bu şekilde bekletin.
  2. Ertesi sabah şekerin bir kısmı erimiş olacak. Tencereyi ocağa alın. Kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine çubuk tarçını ekleyin.
  3. Yaklaşık 40 dakika bu şekilde pişirin. Pişirme sırasında üzerine oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın.
  4. 5-10 dakika daha bu şekilde pişirdikten sonra kıvamını kontrol edin. Pişen reçelinizi ocaktan alın. Reçeli sıcakken kavanoza doldurun.
  5. Ters çevirip soğumasını bekledikten sonra oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz. Bekledikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.
  6. Afiyet olsun!
Tahin Helvalı Crumble

Tahin Helvalı Crumble

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şöbiyet

Şöbiyet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Tortilla Ağaçları

Tavuklu Tortilla Ağaçları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şipşak Dereotlu Poğaça

Şipşak Dereotlu Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Glutensiz Sebze Mücver

Glutensiz Sebze Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce