Portakal Jöleli Kurabiye

2023-09-30 10:39:11 - Yemeklik.com.tr

Bugün nefis dolgusuyla çok güzel kurabiyeler hazırlıyoruz. Portakallı kurabiyeyi bu şekilde denemenizi öneririm. Çayınızın kahvenizin yanına çok yakışacak.

Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Portakal Jöleli Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerPortakal Jöleli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak jölesi hazırlanır. Portakal suyu, nişasta ve şeker sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirilir. Koyulaştığında ocaktan alınıp vanilin ve tereyağ eklenir. Soğumaya bırakılır.
  2. Kurabiye hamuru için gerekli malzemeler yoğurma kabına alınır ve güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan orta kıvamlı bir hamur elde edilir.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Streç film serili tezgahta hamur genişletilir. Ortasına portakal jölesi koyulur ve streç filmle kenarları birleştirilip yuvarlak form verilir.
  4. Avuç içinde de hazırlayabilirsiniz. Avcumuzun içine streç film alınır ve hamur bastırarak genişletilir. Videodan detaylı bir şekilde görebilirsiniz. İçine portakal jölesi koyulup kenarlı birleştirilir.
  5. Yuvarlak form verilir. Hepsi aynı şekilde hazırlanır. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede üzerileri pembeleşinceye kadar pişirilir. (20-25 dakika)
  6. Tamamen soğuduğunda pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi