Pişmeyen Müslili Tatlı
2023-10-08 22:07:18 - Yemeklik.com.tr
Bir kere tadına bakın, hep yapmak isteyeceksiniz. Malzemeler hazırsa sizleri mutfağa buyur edecelim.
Tarifimizin videolu haline aşağıdan ulaşabilirsiniz.
- 2,5 Su Bardağı Müsli
- 1 Su Bardağı Yer Fıstığı
- 3 Tatlı Kaşığı Fıstık Ezmesi
- 4 Yemek Kaşığı Bal
- 200 Gram Bitter çikolata
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- Müsli ve fıstığı ayrı ayrı robottan geçirin ve bir kaseye alın. (Kabuklu fıstık ise kabuğunu soyun)
- Balı ve 3 tatlı kaşığı fıstık ezmesini ekleyin ve karıştırın. Birleşmesi için gerekirse bal ekleyin.
- Muffin kalıbını sıvı yağ ile yağlayın. Karışımı 10 adet muffin kalıbına paylaştırın ve bir kaşığın arka kısmıyla muffin kalıbının şeklini alması için iyice bastırın. 10 dakika buzlukta bekletin.
- Bu sırada bir su bardağı fıstık ezmesini benmari usulü eritin.
- Buzluktan çıkardığınız muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın. 10 dakika tekrar buzukta bekletin.
- Çikolata ve tereyağını birlikte benmari usulü eritin.
- Buzluktan çıkardığınız muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın.
- En az 2 saat buzlukta bekletin. Hemen soğukken bıçakla dikkatlice kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.