Köfteli Patlıcan Sarma

2023-09-17 01:58:32 - Yemeklik.com.tr

uyumundan doğan onlarca lezzetli tarife sahibiz. Dolmasından pilavına, güvecine kadar konuk oldu sofralarımıza. Söz konusu patlıcan ve et olunca, şık sunumlarıyla da göz doldurdular hep. Gelin bu kez patlıcanları kızartmadan, fırında usul usul pişirelim. İçlerine de köfte koyup, bolca domates sosu gezdirelim. Tam kıvamında, yerken mutluluk verecek bir yemeğe dönüşür anında.

Yapımı zor gibi görünse de aslında çok pratik bir tarif. Özellikle davet sofralarına çok yakışacak bir tarif kendileri. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, bu davet ediyoruz sizleri. Alır mıydınız bir tabak? Afiyet olsun!

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin MalzemelerKöfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, un, sıvı yağ, tuz, kekik, karabiber ve kırmızı toz biberi güzelce yoğurun. Hazırladığınız köfte harcının üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  2. Patlıcanların üzerine sürmek için sıvı yağ ile kırmızı toz biberi karıştırın. Dilimlediğiniz ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kağıt havluyla kurutun. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizip, biberli yağı fırçayla üzerine sürün.
  3. 190 derece ısıtılmış fırında 10 dakika patlıcanları fırınlayın. Patlıcanlar soğuduktan sonra köfte harcından parçalar alın ve uzunlamasına şekil verin.
  4. Köfteyi patlıcan diliminin üzerine koyun ve iki ucunu ters yöne çevirerek kıvırın. Ardından içe doğru yuvarlayarak salyangoz şeklini verin ve fırın kabına dizin. Köftelerin orta kısmına cherry domatesleri ekleyin.
  5. Bir kapta domates salçası, rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz, toz kırmızı biber ve suyu karıştırın. Kaba dizdiğiniz köftelerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  6. 190 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  7. Piştikten sonra arzuya göre patates püresi veya pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi