Pişi

2023-09-16 23:34:37 - Yemeklik.com.tr

Anadolu'nun pek çok noktasında kolaç, lokma, keçi ayağı, gibi isimlerle bilinen pişi, ailecek yapılan zengin sabah kahvaltıları için başarılı bir alternatif. Son yıllarda birçok kahvaltı mekanında da görebileceğiniz pişiyi evde de kolayca yapabilirsiniz. Üstelik kendisi sadece kahvaltılık olmakla kalmaz, yeri geldiğinde en lezzetli öğle yemeğine de, ara öğüne de dönüşebilir, içinde tam bir kurtarıcı olmasıyla bilinir.

Mayalı hamurla ne yapılır diyenlerin yardımına koşan bu pişiyi biz mayalayarak yaptık. Ama siz bekleme derdi olmasın, pratik olsun istiyorsanız şu tarifimize de bakabilirsiniz. Hatta ve hatta karbonatlı pişi tarifimize ulaşabilir, farklı pişi çeşitleri içinse yararlanabilirsiniz.

Peynir, zeytin, domates gibi la da afiyet olur; reçel ya da çikolata ile nefis olur. Biz özellikle ile öneriyoruz.

Nefis pişi tarifimizin videolu ve adım adım resimli anlatımı hemen aşağıda. Buyursunlar!

Pişi Tarifi İçin MalzemelerPişi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pişi tarifi için önce ılık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
  2. Karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  3. Dinlenen karışıma 3 su bardağı un ve tuzu harmanlayarak ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Kalan unu da azar azar ilave ederek bir yandan da yoğurmaya başlayın.
  5. Hamuru 5-10 dakika kadar yoğurun.
  6. Hamurun üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.
  7. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerilerine un serptikten sonra elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin.
  8. Tezgahta 10 dakika daha mayalandırdıktan sonra bir şişe kapağıyla ortalarına delikler açın. Bu sayede pişileriniz daha güzel kabaracaktır.
  9. Geniş ve derin bir tavada sıvı yağı kızdırın. Pişileri yavaş yavaş yağa atarak arkalı önlü kızartın. Pişenleri fazla yağını bırakması için bir iki dakika havlu peçete üzerinde dinlendirin.
  10. Pişi tarifi hazır. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi