Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #mama

Pirinçli Bal Kabağı Çorbası

Bal kabağı, 6.ayını sonbahar-kış mevsiminde bitirip katı gıdaya geçecek bebekler için besleyici ve tadı nedeniyle sevilen ilk sebzelerden, ilk püre ve çorba malzemelerindendir.

Bu tarifimizle bal kabağı püresini farklı baharat ve ek besinlerle doyurucu ve lezzetli bir tarife çevirdik. Bütün bebeklerin zevkle yemesi dileğiyle. Afiyet olsun.

Pirinçli Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/3 Dilim Bal Kabağı
  • 1 Yemek Kaşığı Pirinç
Pirinçli Bal Kabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Balkabağınızı minik küpler halinde kesin.
  2. Pirincinizi yıkayın. Kestiğiniz balkabakları ile birlikte tencereye alın. Üzerine içme suyu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  3. Her iki malzeme piştiğinde tel süzgeçten geçirin. Daha sonra bir kaşık yardımıyla tel süzgeçteyken ezin, püre kıvamına getirin.
  4. Elde ettiğiniz püreyi, malzemeleri haşladığınız su ile karıştırın ve çorba kıvamına getirin. Biraz soğuduktan sonra bebeğinize afiyetle yedirebilirsiniz.
Sembusek

Sembusek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlıcanlı Mantar Sote

Patlıcanlı Mantar Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Kakaolu Portakallı Pancake

Kakaolu Portakallı Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeşillikli Omlet

Yeşillikli Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Sebze Kızartma

Fırında Sebze Kızartma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce