Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #mama

Pirinç Maması

6 ay dolduysa ilk katı gıda denemeleri başlamış demektir. Oldukça hassas ve dikkatli olunması gereken bu dönemde bebeğinize en rahat verebileceğiniz gıdaların başında ise pirinç gelmektedir.

Pirinç; kolay sindirildiği ve alerjen etkisine pek rastlanmadığı için, ilk denemelerde oldukça tercih edilen bir gıdadır. Bebekler için anne sütünden sonra, kremamsı dokusuyla yemesi de oldukça kolay olan bu tarife bebeğinizin de bayılacağına eminiz.
Minik göbüşler için sağlıklı ve anneler için hazırlaması oldukça kolay olan bir mama tarifi. Annelerimizin ellerine sağlık şimdiden diyoruz ve bebişlerimize afiyetler diliyoruz.

Pirinç Maması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kahve Fincanı Pirinç
  • 4 Kahve Fincanı Su
  • 2 Damla Sirke
Pirinç Maması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinci bol su ile yıkayın ve bir kaba alıp üstünü geçecek kadar ılık su ilave edin. Bir kaç damla da sirke eleyin ve bu şekilde 1 saat bekletin.
  2. Sonrasında pirinci yıkayın, süzün ve küçük bir tencereye alın. Üstüne 4 fincan kaynar su ekleyin ve kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
  3. Pirinçler piştiğinde bir el blenderi kullanarak ya da tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin.
  4. Kıvamını koyu bulursanız anne sütü ya da devam sütü ile sulandırabilirsiniz. Ilık olarak servis edin.
Kahvaltılık Tuzlu Kek

Kahvaltılık Tuzlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Havuçlu Patatesli Pilavzade

Havuçlu Patatesli Pilavzade

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuşkonmazlı Tart

Kuşkonmazlı Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mayonezli Patates Salatası

Mayonezli Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce