Pırasa Dolması
2023-09-17 01:17:39 - Yemeklik.com.tr
Hep yaprak sarma olacak değil ya...Alışılmışın dışına çıkıp bu güzel pırasa dolmasına soframızda yer verelim. Kalem gibi pırasa dolmaları şenlendirsin sofralarınızı.
Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler- 6 Adet Pırasa
- 1 Su Bardağı Pirinç
- 2 Adet Kuru Soğan
- 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Nane
- İç harcı için soğanı küçük küçük doğrayın. Biraz zeytinyağı koyduğunuz tavaya soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun.
- Salçaları ve yıkadığınız pirincı koyup birazcık daha kavurun, ardından baharatları ve yarım bardaktan biraz fazla su koyup çekinceye kadar pişirin.
- Pırasanın uç kısımlarını temizleyip 7-8 santimetre uzunluğunda kesin. Yandan bıçakla çizik atıp yaprak yaprak açın.
- Kaynar suya birkaç dakikalığına batırıp çıkarın. Suyunu süzün ve her bir yaprağa pirinç harcı koyup sarın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yine yarım bardaktan biraz fazla su ve zeytin yağı koyup üstünü alüminyum folyo ile örtün.
- 200 derecelik fırında suyu çekene kadar pişirin. İster soğuk, ister sıcak servis edin. Servis etmeden önce üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin.