Pileli Süt Turtası
Sütlü tatlıları çok seviyor ama baklavanın da o üzerindeki çıtır yufkayı da sevmeden duramıyorsanız size baklavalık yufkayla nefis bir sütlü tatlı tarifimiz var!
Baklavalık yufka fırında çıtır çıtır pişiyor, üzerine sütlü karışım dökülüyor ve ortaya hafif çıtır, aynı zamanda yumuşacık bir tatlı çıkıyor. Yapılışı o kadar kolay ki her daim yapmak isteyeceğiniz bir lezzet, bir o kadar da farklı! Videolu tarifimizi de aşağıya bırakıyoruz, şimdiden ellerinize sağlık!
Pileli Süt Turtası Tarifi İçin Malzemeler
- Sosu İçin:
- 3 Adet Yumurta
- 1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
- 2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
- 1 Adet Vanilin
- 1,5 Su Bardağı Süt
- 1,5 çay Kaşığı Tarçın
- Pileli Turta İçin:
- 120 Gram Tereyağı
- 22 Adet Baklavalık Yufka
- Üzeri İçin:
- 1 Su Bardağı Fındık
- 4 Yemek Kaşığı Kaymak
Pileli Süt Turtası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baklavalık yufkaları fırın kabınızın boyutunda kesip tereyağlayın. Zikzak katlayıp çizgiler yatay olacak şekilde fırın kabına dizin.
- Yumurtaları pudra şekeriyle birlikte çırpın.
- Üzerine vanilin, süt ve tarçın koyup karıştırın.
- 180 derece fırında fanlı ayarda, kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika fırınlayın. Adından fırından çıkarıp hazırladığınız sosu her yerine gelecek şekilde kalıba dökün ve dövülmüş fındığı da üzerine serpiştirip tekrar fırınlayın. Yaklaşık 15 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Servis etmek için porsiyonlayın ve üzerine bir parça kaymak biraz da pudra şekeri serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!