Pileli Börek

2023-09-20 18:57:09 - Yemeklik.com.tr

Pileli börek aslında hamurların buruşturulup içine iç harç eklenmesi ile fırında nar gibi kızaran börekler demek, bir de bu lezzeti mayalı bir hamurla puf puf sarıp sarmaladığınızı düşünün.

Ya da pek düşünmeyin işte tarifi, mayalı hamurun dayanılmaz pufidikliği, kıymanın dereotu ile şovuna ev sahipliği yapacak. Hep yufkadan veya milföyden börek yapacak değiliz ya bu sefer de bir değişiklik yapalım istedik. Dilerseniz bu hamuru temel alarak iç harcı dilediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Peynirli, ıspanaklı, kabaklı veya patatesli siz nasıl isterseniz.

Söyleyeceklerimiz bu kadar, afiyet olsun.

Pileli Börek Tarifi İçin MalzemelerPileli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Börek Hamurunun Hazırlanışı İçin: Unu bir kabın içerisine eleyin.
  2. Kuru mayayı bir miktar ılık süt ile bir bardağın içerisinde sulandırın.
  3. Aktive ettiğiniz kuru mayayı, ve kalan malzemeleri unun üzerine ekleyin. En son tuzu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  4. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde unlanmış tezgahın üzerinde mayalandırın.
  6. İç Harcın Hazırlanışı: Soğanları küp küp doğrayın.
  7. Yeşil biberleri halka halka doğrayın soğanlarla birlikte hafifçe yağlanan tavada soteleyin.
  8. Soğanlar ve biberler sotelenince kıymayı ilave edin.
  9. Kıyma kavrulurken baharatlar ve tuz ile aromalandırın. Kıyma kavrulunca dereotunu iri iri doğrayıp harç ile karıştırın.
  10. Fırını 170 derece fansız programda ısıtın.
  11. Mayalanan hamurları avuç içinizde büyüterek ortalarına kıymalı harcı yerleştirin.
  12. Ağzı tam kapalı kalmayacak şekilde iyice yağlanıp unlanan yuvarlak kek kalıbına dizin.
  13. Hamurları sıkıştırmaya özen gösterin. Önceden ıstılmış fırında 15-20 dakika iyice kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi