Kremalı Mantarlı Fırın Makarna

2023-09-16 16:05:50 - Yemeklik.com.tr

Var mı sevmeyen? Birbirinden güzel, mis kokulu makarna soslarına aklı gitmeyen? Kremalı mantarlı makarna da ocak üzerinde başladığı lezzet yolculuğunu fırında tamamlıyor, adı da kremalı mantarlı fırın makarna tarifi oluyor. Derin bir tencerede kaynamakta olan fokur fokur suda içi boş ve kıvrık yapılı makarnalar haşlanıyor hafif diri kalana kadar. Diğer bir tencerede kremalı sos hazırlanıyor. Minik minik doğranmış mantarları ve haşlanmış bezelyeleri görüyor gözler. Baharatlarla tatlanıyor, peynir ilavesiyle birbirine bağlanıyor. Isıya dayanıklı fırın kabına yayılıp önceden ısıtılmış fırında hafif bir renk alana kadar pişiyor.

Sonrasında kaşık kaşık yeniyor, keyfi uzadıkça uzuyor. Arzuya göre haşlanmış et ve sebze çeşitleri katılıyor bu cümbüşe. Daha fazla dayanamayıp tarifi uygulamaya geçenler yorumlarını paylaşırsa bizlerle tadından yenmez o zaman bu makarna.

Kremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi İçin MalzemelerKremalı Mantarlı Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kremalı mantarlı sosu hazırlamak için; üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları küçük küpler halinde doğrayın. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız dereotu yapraklarını incecik kıyın.
  2. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir sos tenceresinde kızdırın. Mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleyin. Haşlanmış bezelyeleri ilave edip karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırın.
  3. Bu esnada sosu iyice içine çekmesi için; derin bir tencerede kaynamakta olan bol suda içi boş ve kıvrık yapılı makarnayı,10 dakika kadar haşlayın.
  4. Baharatlarla tatlanan makarna sosuna krema ekleyip kısık ateşte, kısa bir süre daha pişirin. 1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar ve dereotu ilavesiyle karıştırıp ocaktan alın.
  5. Haşlanan makarnanın suyunu süzüp sos tenceresine alın. Kremalı mantarlı makarna sosuyla harmanlayıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın.
  6. Üzerine geriye kalan rendelenmiş eski kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif bir renk alana kadar yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın.
  7. Fırından çıkardığınız makarnayı arzuya göre küçük küçük doğranmış frenk soğanları eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi