Pilav Usulü Demleme Mantı
2023-09-21 10:17:39 - Yemeklik.com.tr
Kurtarıcı, aşırı lezzetli bir akşam yemeği tarifimiz var. Üstelik farklı bir yöntemle yapılıyor. Şimdiden afiyet olsun!
Pilav Usulü Demleme Mantı Tarifi İçin Malzemeler- 1 Paket Hazır Mantı
- 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1/2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tutam Tuz
- 1 Tutam Kuru Nane
- 1 Tutam Pul Biber
- Tereyağını eritip, mantıları ekleyip kavurun. Salçayı da ekleyip yine kavurun ve baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra mantıların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Sarımsaklı süzme yoğurtla servis edin. Afiyet olsun!