Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Pideli Biber Borani

Evde kalan pide, bazlama ya da ekmekleri bayatlamadan değerlendirmek için nefis bir tarif hazırladık. Pideli biber borani ile ana yemeklerinizin yanına doyurucu bir meze olarak ikram edebilirsiniz.

Biber boraniyi hazırlamak zaten çok pratik. Kalan pideleri de tavada şöyle bir kızartınca ortaya leziz bir pideli biber borani tarifi çıktı. Mutlaka deneyin!

Pideli Biber Borani Tarifi İçin Malzemeler
  • 1/2 Adet Bayat Pide
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • Borani İçin:
  • 3 Adet Kırmızı Kapya Biber
  • 4 Adet Sivri Biber
  • 3 Diş Sarımsak
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • Servis İçin:
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Biberli Yağ
Pideli Biber Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Borani için biberleri iri parçalar halinde kesin, ince kıyılmış 2 diş sarımsakla birlikte orta ateşte zeytinyağ ekleyerek kavurun. Biberler kavrulurken tuz ve karabiberi de ekleyin.
  2. Geniş bir kasede yoğurt, biraz tuz ve ezilmiş bir diş sarımsağı karıştırın. Biberler biraz yumuşayınca ocaktan alın ve sarımsaklı yoğurtla harmanlayın.
  3. Pideleri iri küpler halinde kesip renk alana kadar erimiş tereyağında kızartın. Pideler kızarırken tuzu da ekleyebilirsiniz. Pide yerine bazlama ya da ekmek de kullanabilirsiniz.
  4. Sıcak pideleri tabağa alın, üstünü biber borani ile kapladıktan sonra biraz ince kıyın maydanoz ve kırmızı biberli yağ gezdirip servis edin. Afiyet olsun.
Bezelyeli Misket Köfte

Bezelyeli Misket Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ramazan Kahkesi

Ramazan Kahkesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kaşarlı Krep Börek

Kaşarlı Krep Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Damla Çikolatalı Sade Kek

Damla Çikolatalı Sade Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Susamlı Kandil Simidi

Susamlı Kandil Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce