Peynirli Tart

2023-09-21 10:01:18 - Yemeklik.com.tr

Kahvaltıdan hemen önce kolaylıkla hazırlanabilecek bir atıştırmalık peynirli tart tarifi. Peyniri, domatesi, baharatı üzerinde kendisinin, yanında ekmek yemenize gerek yok. Belki bir çılbır ya da poşe yumurta. Bu da bizim önerimiz olsun. Yağlı hamur olarak da bilinen milföy hamurlarıyla hazırlayabileceğiniz tarifte kendi hazırladığınız tart hamuruna da yer verebilirsiniz elbette. Peynir çeşidini kendiniz belirleyebilir, arzu ettiğiniz şarküteri çeşitlerini küçük küpler halinde ilave edebilirsiniz. Tabii baharatları unutmadan...

Gelin bugün kahvaltıyı siz hazırlayın. Bir adet peynirli tart, çok seviyorsanız tatlı niyetine ev yapımı bir reçel ve demli bir bardak çay. İşte bu kadar.

 

Peynirli Tart Tarifi İçin MalzemelerPeynirli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Porsiyonluk tartlara lezzet verecek karamelize soğanı hazırlamak için; kuru soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırıp kuru soğanları kısık ateşte sotelemeye başlayın.
  2. Toz şeker ve balsamik sirke ilavesiyle, yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Hafif renk alıp diriliklerini kaybeden karamelize soğanları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Keçi peynirini küçük küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri ince ince dilimleyin.
  4. Tart kalıplarını hafifçe yağlayıp oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını yerleştirin, orta kısımları çukur kalsın. Bir çatal ucu yardımıyla hafifçe delin.
  5. Karamelize soğanları iç kısımlarına paylaştırın. Üzerine keçi peyniri küplerini yerleştirin, domates dilimlerini ekleyin. Kuru kekik ve taze çekilmiş tane karabiber serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkartıp dinlenmesi için oda ısısında 5 dakika kadar beklettiğiniz peynirli tartları, taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi