Peynirli Dereotlu Ev Poğaçası
2023-09-21 10:16:59 - Yemeklik.com.tr
Kıyır kıyır, herkesin tarifini soracağı mis gibi bir poğaça geliyor. Mayasız hazırlanan peynirli dereotlu ev poğaçası tarifi sizlerle.
Peynirli Dereotlu Ev Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Yoğurt
- 125 Gram Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sirke
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
- 4-5 Dal Dereotu
- 1/2 Kase Peynir
- Yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, sirke,tuz, şeker ve yumurtanın beyazını karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunuda ekleyip 3-4 dakika yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
- Kullandığınız un markasına göre gramı değişebilir, bu nedenle aldığı kadar ekleyin yalnız sert olmayan yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
- Hamur hazır olduktan sonra dereotularını da ekleyip tekrar yoğurup 5-10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamurları cevizden biraz büyük parçalar halinde hazırlayıp içine peynir koyup tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Ben bir kısımına susam bir kısmına çörek otu ve haşhaş koydum, tercihe göre hiçbirini koymadan da pişirebilirsiniz. 180 derece fırında 25-30 dakika piştikten sonra hazır.