Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Peynirli Börek

Büyüdüğümüz evin mutfağından gelen ve evin her odasına yayılan mis gibi hatırlar mısınız? İşte tam olarak size bu anı tekrar yaşatacak, kalbinize dokunacak lezzette pratik ve en sevilenini hazırladık. Peynirli börek, Türk mutfağının ve her evin vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Herkesin ayrı bir tarifi ve püf noktası bulunan bu leziz böreği, her damak tadına uyabilecek şekilde hazırlamaya çalıştık. Tepsi böreği şeklinde hazırladığımız tarifi dilerseniz yufka sayısını azaltarak tavada da hazırlayabilirsiniz, o şekilde de çok lezzetli olacağına eminiz!

Hazır yufkadan hazırladığımız peynirli börek, bu sebeple oldukça pratik. Sadece 15 dakika içinde fırına vermek mümkün. Yapılış aşamalarını resimli olarak inceleyebileceğiniz şekilde hazırladık. Dilerseniz iç harcı için farklı lezzetler kullanabilirsiniz. Maydanoz, yeşillik, küp domates, kaşar peyniri ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. İster ister çay saatine nefis bir lezzet, şimdiden afiyetler olsun!

Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
  • Sosu için:
  • 1 Adet Maden Suyu
  • 3/4 Su Bardağı Süt
  • 3/4 Su Bardağı Yoğurt
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Adet Yumurta
  • İç harcı ve böreği için:
  • 300 Gram Ufalanmış Beyaz Peynir
  • 100 Gram Mihaliç Peyniri
  • 5 Adet Günlük Yufka
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Börek içine süreceğiniz sosu hazırlamak için yoğurt, süt, maden suyu, 1 adet  yumurta ve sıvı yağı bir kaseye alarak güzelce çırpın ve kenara alın.
  2. Fırın tepsisini sıvı yağ veya tereyağ ile yağlayın. İlk yufkayı bütün halinde tepsiye serip kenarlarını düzeltin.
  3. Başka bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirin. Ardından bir kepçe yardımıyla hazırladığınız sostan dökün ve peynirleri karışırarak hazırladığınız peynirli iç harcınızdan serpiştirin.
  4. Son 1 adet yufkanız kalana dek işleme devam edin. Her katman için yarım yufka, sos ve 1-2 yemek kaşığı peynirli harç kullanarak işlemi tekrar edin.
  5. Son yufkayı üzerine koymadan önce kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Kalan sostan sürün.
  6. Ardından 1 adet bütün yufkayı üzerine kapatıp kenarlardan sarkan kısımlarını böreğin altına doğru kıvırın.
  7. Çok az kalmış olan sosunuzun içine 1 adet yumurta kırın ve karıştırın. Böreğin üst ve yan kısımlarına güzelce sürün. Susam ve çörekotu serpiştirin. Sosunu güzelce çekmesi için 10-15 dakika dinlendirin.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Pişerken sosunda bulunan maden suyu sebebiyle kabaracaktır. Fırını açmayın ve iyice renk alana dek pişmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra dilimleyip servis edin.
Domates Soslu Fırında Köfte

Domates Soslu Fırında Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kavurmalı Bulgur Pilavı

Kavurmalı Bulgur Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Izgara Kasap Köfte

Izgara Kasap Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çiğ Karnabahar Salatası & Çıtır Nohut

Çiğ Karnabahar Salatası & Çıtır Nohut

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolatalı Milföy Tatlısı

Çikolatalı Milföy Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce