Pehli Pilavı ve Etli Yaprak Sarma

2023-10-08 22:03:48 - Yemeklik.com.tr

Özel servis kabında servis edilen kuzunun sağ kaburga bölümündeki et pehli ve et suyuyla hazırlanan pirinç pilavı. O da yetmezmiş gibi ince bulgurla hazırlanan etli yaprak sarması.

Yemeklik.com.tr özel restoran çekiminde karşılaştığımız tam bir lezzet şöleni, pehli ve pilav yanı sıra etli yaprak sarma başta olmak üzere püf noktalarını öğrendiğimiz diğer Kiva tariflerini de misafirlerinizle evinizde paylaşabilirsiniz.

Pehli Pilavı ve Etli Yaprak Sarma Tarifi İçin MalzemelerPehli Pilavı ve Etli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pehli hazırlığı için; kuzu but etini tereyağında, yüksek ateşte mühürleyin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip tuz kattıktan sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 1,5-2 saat kadar pişirin.
  2. Etli yaprak sarma için; ince bulguru yıkayın. Kıyma, çok küçük parçalar halinde yemeklik doğranmış kuru soğan, domates salçası, kimyon, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğurun.
  3. Tuzu alınmış asma yapraklarını, hazırlamış olduğunuz iç harçla küçük bohçalar halinde sardıktan sonra tencereye yerleştirin.
  4. Üzerine tereyağı ve 1 su bardağı sıcak su ilave ettikten sonra kapağı kapalı tencerede pişirmek üzere ocağa alın.
  5. Kaynamaya başlayan dolmaların altını kısıp yapraklar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Pehli pilavı için; pirinci sıcak su ve tuz ilavesiyle 30 dakika kadar ıslatın. 2 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı sudan oluşan karışımı pilav tenceresine alın.
  7. Tuz oranını kontrol edin, et suyu kaynayınca yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyin.
  8. Kaynamaya başlayan pilavın altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını ayrı bir tavada kızdırıp suyunu çeken pilavın üzerine gezdirin.
  9. 10 dakika kadar dinlendirdiğiniz pilavı, pehli ve bohça şeklinde sarılan etli yaprak sarmaları ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Daha Fazla Gönderi