Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa

2023-09-30 09:59:43 - Yemeklik.com.tr

Zeytinyağlı pişirirken kuru meyve kullanmayı sever misiniz? Peki ya taze meyvenin ekşi uyumunu hiç denediniz mi? İşte bu tarifte bunların hepsi var. Lezzeti bir üst boyuta taşıyacağınız nefis bir reçete.

Vişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi İçin MalzemelerVişneli Mor Havuçlu Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pırasaların beyaz sert kısımları verev doğranır. (Yeşil yapraklı kısmını çok ince doğradım ve kenarı ayırdım bunlarla nefis bir pırasa mücveri yapabilirsiniz. )
  2. Havuçlar da verev doğranır. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır.
  3. Bir yayvan tencereye zeytinyağı, pırasa, havuçlar, vişne, pirinç ve kuş üzümleri yerleştirilir, tuz serpilir.
  4. Tencerenin kenarından suyu eklenir ve ağzı kapalı olacak şekilde ocağın küçük gözünde, kısık ateşte hafif tıkırdamaya başlayınca yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakılır.
  5. Pişince dinlendirilir ve servis tabağına alınır üzerine sızma zeytinyağı gezdirilir. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi