Pazı Yemeği

2023-09-17 00:32:44 - Yemeklik.com.tr

Ispanağın akrabası olan, en az onun kadar iyi bir besin kaynağı olan pazının faydalarını saymakla bitmez! A, C, E ve K vitamini yönünden oldukça zengin olan pazı, aynı zamanda tıpkı ıspanak gibi iyi bir demir kaynağı. Yeşil yapraklı bitkilerin antioksidan etkisinden de nasibini almış bu muhteşem , kış aylarında sofralarımıza tüm lezzetiyle konuk oluyor.

Salatada çiğ olarak tüketebileceğiniz pazının, salata sosunda hardal kullanırsanız faydalı bir salata yapmış olursunuz. Çünkü pazı, hardal ile birlikte tüketilirse gazları giderdiği ve dalak hastalığına iyi geldiği söyleniyor.

Bu besin deposu nefis sebzeyi bu sefer tencerede pişirdik, nefis oldu. Kış aylarında pazıyı sofralarınızdan eksik etmemeniz dileğiyle, afiyet olsun

Pazı Yemeği Tarifi İçin MalzemelerPazı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye yağı ve soğanı alın, pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Ardından havuçları ekleyin ve terletin.
  3. Domates salçasını da soğan ve havuçların üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Yeşil mercimek, doğranmış pazı, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak, rendelenmiş domates ve suyu ilave edip karıştırın.
  5. Bu şekilde orta ateşte 20 dakika kadar pişirin ve altını kısın.
  6. Kısık ateşte de bir 10 dakika piştikten sonra malzemelerin piştiğinden ve yumuşadığından emin olup ocaktan alın.

Daha Fazla Gönderi