Enginarlı Pilav

2023-09-17 00:37:50 - Yemeklik.com.tr

Çoğu insanın yemekten hoşlanmadığı ama sağlığa oldukça faydalı olan , pirinç pilavı ile birleştiriyor ve akşam yemeklerine leziz bir yancı hazırlıyoruz. Enginarlı pilav tarifi, sofralara sürekli aynı pilavları servis etmekten sıkılanlar için farklı bir alternatif olabilir. Pilavımızı hazırlamak oldukça pratik olsa da birkaç püf noktadan bahsedelim. İçerisine mutlaka şeker ya da limon suyu ilave etmek ve parlak bir renk alana kadar kavurmak mühim.

Bunların dışında enginarı sevdirmek adına biraz nda bahsetmek isteriz. Kendisi, bağışıklığı güçlendirerek sık hasta olanların ilacı görevini görüyor. Demir eksikliğini gidermesi yanında kolestrol seviyesini de dengede tutuyor. Ayrıca kansere yakalanma riskini de azaltıyor. Daha pek çok faydası olan enginarı, pirinçlerle birleştirerek aromasını üst seviyelere çıkarmak, akşam yemeklerinize leziz bir pilav sunmak istiyorsanız mutfağa geçin ve pirinçleri ıslatmaya başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Enginarlı Pilav Tarifi İçin MalzemelerEnginarlı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirincinizi nişastasını atması için 30 dakika sıcak suda bekletin. Ardından suyunu süzdürün. Sebzelerinizi küp küp doğrayın.
  2. Öncelikle soğan ve havucu kavurun,sonra enginarlarınızı ekleyin. Şekeri ekleyerek iyice kavurun.
  3. Süzdüğünüz pirinçleri de ilave edin kavurmaya devam edin.
  4. Pirinçler parlak hale gelince üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin.
  5. Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Göz göz olunca bir kez nazikçe karıştırın ve altını kısın. Pilavınız hazır olduktan sonrada yarım limonu sıkın dereotunu ekleyin.
  6. Arzuya göre soğuk ya da sıcak olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi