Patlıcan Sündürme

2024-08-20 10:18:44 - Yemeklik.com.tr

Patlıcanın en lezzetli hallerinden biri olan patlıcan sündürme tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Fırında pişirilen bostan patlıcanlarının içi, ceviz, maydanoz ve baharatlarla zenginleştirilmiş harç ile doldurulup üzerine kaşar peyniri serpilerek yeniden fırınlanıyor. Ortaya çıkan bu nefis yemek tarifi, hem gözlerinize hem de damaklarınıza hitap ediyor.

Hazırlaması kolay, yemesi keyifli bu tarif, özellikle akşam yemeklerinizde veya misafir ağırlarken sofralarınıza farklı bir dokunuş katmaya hazır. Zeytinyağının sağladığı hafiflik ve ceviz içinin verdiği çıtırlık ile patlıcan sündürme, hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek üstelik. Fırından çıkan sıcak patlıcanların üzerindeki erimiş kaşar peyniri ve baharatların kokusuna kendinizi kaptırmaya hazırsanız buyurun tarifime...

Patlıcan SündürmeTarifi İçin MalzemelerPatlıcan SündürmeTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları ortadan uzunlamasına ikiye kesip, bıçakla içlerine derin çizikler attıktan sonra aralarını açıp tuz serpin ve zeytinyağı gezdirip ovun. Patlıcanları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıp yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  2. Pişen patlıcanların içini sıcakken kaşıkla oyun ve bir kaseye aktarın. Patlıcanların üzerine ince kıyılmış ceviz, kıyılmış maydanoz, biber salçası, kekik, sarımsak tozu, zeytinyağı ve kaşar peynirinin yarısını koyup çatalla ezerek karıştırın.
  3. Karışımı tekrar patlıcanların içine doldurun, üstlerine kalan kaşar peynirlerini yerleştirip tekrar fırına atın.
  4. Patlıcanların üstündeki peynirler eriyip renk alınca fırından alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi