Ev Yapımı Dijon Hardalı

2023-09-20 19:11:02 - Yemeklik.com.tr

Dünyaca ünlü şeflerin tariflerinde kullandıkları minik bir sır var. Bol aromalı lezzetiyle yakından tanıdığımız hardaldan bahsediyoruz. Soslara, salatalara, et marinasyonuna, makarnaya inanılmaz yakışıyor. Buruk, hafif acı, hafif de ekşi bir tada sahip olan hardalı evde yapmak da mümkün aslında. Dışarıdan hazır alınanla aralarında dağlar kadar fark olacağının da altını çizelim.

İçinde taneleri olan nefis bir dijon hardalı yapmak için tane ve toz hardala, ekşiliği için de sirkeye ihtiyacımız var. Tane ve toz hardalları rahatlıkla aktarlardan bulabilir, evde kendi hardalınızı yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Keyif olsun!

Ev Yapımı Dijon Hardalı Tarifi İçin MalzemelerEv Yapımı Dijon Hardalı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Genişçe bir kabın içine tane ve toz hardalı koyun. Üzerine sıcak su ekleyin, streç film ile kabın üzerini kaplayın ve bir gece dinlendirin.
  2. Ertesi gün hardalları mutfak robotuna aktarın. Üzerine zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip karıştırmaya başlayın.
  3. Hardal taneleri kırılmaya başladığında diğer tüm malzemeleri ilave ederek macun kıvamı alana kadar karıştırın.
  4. Malzemelerin tamamı karıştığında hardalınız hazır. Kavanozun içine aktarıp afiyetle tüketebilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi