Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Patlıcan Şımartma

Sebzelerin şahıdır patlıcan. Her hali mi güzel olur? Oluyor işte.. E bu kadar lezzetli bir sebzeyi bulmuşken biz de sürekli yeni üretimler yapıyoruz. Sitemizdeki envai çeşit patlıcanlı tariften anladığınız üzere bu sebzeyi çok seviyoruz! Artık mevsim sonbahar olsa da beslenme düzeni olarak hala yaz aylarındayız diyebiliriz. Görece daha hafif öğünler, ferah lezzetler sofralarımızı süslüyor.

Bu muhteşem sofralarınıza bir katkı sağlamak için de fevkalade bir tarif ile geldik. Biz diyelim meze siz deyin başlangıç; hafif beslenene ise ana yemek olmaya aday bir lezzet bu.

Patlıcanı isminden de anlaşılacağı üzere biraz şımartıyoruz, haklı da şimdi bu kadar da nefis olunmaz ki! Haydi hemen deneyin ve bize hak verin. Afiyetler olsun!

Patlıcan Şımartma Tarifi İçin Malzemeler
  • 7 Adet Mini Patlıcan
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • Harcı İçin:
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 Adet Soğan
  • 2 Adet Kapya Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1,5 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Sumak
  • 1/4 çay Kaşığı Kimyon
  • 4 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • Naneli Yoğurt İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 10 Adet Taze Nane Yaprakları
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Tuz
  • Üzeri İçin:
  • 4 Adet Sarımsak
  • 14 Adet Nane Yaprağı
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Patlıcan Şımartma Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Mini patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye bölün ve tuzlu suda bekletin.
  2. Ortalarına yatay ve dikey çizikler atıp, üzerlerine zeytinyağı ve tuz gezdirip 190 derece fırında içleri yumuşayana kadar pişirin.
  3. Geniş bir tavada zeytinyağıyla birlikte piyazlık doğranmış soğanları yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Üzerine kapya biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
  5. Salça, tuz, karabiber, sumak ve kimyonu da ekleyip 3-4 dakika daha soteleyin.
  6. Rendelenmiş domates, defne yaprağı ve çubuk tarçını da ekleyip 10 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkardığınız patlıcanların içini çıkarıp hazırladığınız harcın içine ekleyin ve karıştırın.
  8. Bu karışımı patlıcan kabuklarının içine tekrar doldurun ve soğutun.
  9. Süzme yoğurtla birlikte taze nane, sarımsak ve tuzu robottan çekin.
  10. Zeytinyağında sarımsak ve naneleri çıtırlaşana kadar kızartın.
  11. Soğumuş olan patlıcanların üzerine naneli yoğurdu gezdirin.
  12. Çıtır sarımsak ve naneleri üzerlerine ekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Köri Dolgulu Krep

Köri Dolgulu Krep

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Selanik Usulü Ispanaklı Börek

Selanik Usulü Ispanaklı Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
10 ay önce
Pesto Sos ve Kabaklı Milföy

Pesto Sos ve Kabaklı Milföy

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şeftali ve Jöleli Pasta

Şeftali ve Jöleli Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Very Berry Muffin

Very Berry Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce