Patlıcan Kebabı

2023-09-17 00:03:34 - Yemeklik.com.tr

Farklı pişirme çeşitlerine denk gelmişsinizdir bu zamana kadar patlıcan kebabının. Tencerede, güvecin içinde pişirilen hali var, çöp şişlerle pişirilme gibi yöntemleri mevcut. Ama patlıcan kebabının en çok sevilen hali hiç şüphesiz ızgarada pişirilmiş hali. O patlıcanların nefis köz tadı buluşuyor, baharatların buram buram lezzeti kebaba geçiyor ve yemelere doyum olmaz bir lezzet çıkıyor ortaya. Karşınızda evde de yapabileceğiniz nefis mi nefis patlıcan kebabı tarifi!

Bu içerisine farklı sebzelerde ilave edebilirsiniz. Ama işin sırrı orta yağlı bir kıyma kullanmakta saklı. Etin de yağıyla lezzetine lezzet katılacak bu tarifi mangalda da rahatlıkla pişirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor ve patlıcan kebabı tarifimize buyur ediyoruz.

Patlıcan Kebabı Tarifi İçin MalzemelerPatlıcan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Köfte için bütün malzemeleri bir araya getirin.
  2. Güzelce yoğurun.
  3. Patlıcanları orta kalınlıkta dilimleyin ve tuzlu suda acılığı çıkana kadar bekletin.
  4. Küçük bir sos tavasında sıvı yağ ve salçayı kavurun, üzerine yeteri kadar su ekleyin.
  5. Kıymanızdan kestiğiniz patlıcanlara yakın olacak şekilde köfteler yapın.Şişe önce domates ardından sırayla patates ve köfteleri sıkı sıkı dizin.
  6. Fırın tepsinize sırayla dizin.
  7. Karışımı şişlerin üzerine dökerek 180 derecede alt üst ayarda kızarana kadar 30-25 dakika kadar pişirin.Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi