Patatesli Şerit Poğaça

2024-07-25 10:54:37 - Yemeklik.com.tr

Güzelliğine hayran kalacağınız leziz mi leziz bir tarif ile karşınızdayız. Patatesli şerit poğaça tarifi, sofralarınıza hem güzellik hem de lezzet katacak. Özellikle kahvaltı davetlerinizde hazırladığınız sofralaların fotoğrafları tekrar tekrar çekilecek ve sosyal medya kullanıcılarını poğaçanızın güzelliğine hayran bırakacak. Brownie ve susamlı cevizli kurabiye tarifini de menünüze eklediğinizde misafirleriniz bir lezzet şölenine tanık olacak. Şimdi, bu güzeller güzeli tarifi denemeniz için sizi mutfağa davet ediyoruz. Afiyetler!

Patatesli Şerit PoğaçaTarifi İçin MalzemelerPatatesli Şerit PoğaçaTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur için süt, su şeker ve mayayı bir kaba alın ve aktifleştirin.
  2. Kalan malzemeleri ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
  3. İç harç için patatesleri haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin ve içerisine tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Bıçak yardımı ile hamurun yarısına kadar kesikler atın. Çizik olmayan yere patatesli harçtan koyun.
  5. Fotoğraftaki gibi rulo şeklinde sarın. Ruloyu avuç içinizle hafifçe bastırıp, ileri geri yuvarlayarak sabitleyin.
  6. Ardından iki ucundan tutup ay şeklini verin. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsteğe göre çörek otu ya da susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  7. Patatesli şerit poğaça tarifiniz hazır. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi