Kaşarlı Kıymalı Fırın Patlıcan

2023-10-08 22:01:42 - Yemeklik.com.tr

Bir evde patlıcanlı bir yemek pişiyorsa o ev dünyanın en lezzetli, en mis kokulu evidir. Çünkü masadaki herkesin yüzünü güldürür tadıyla, kokusuyla, girdiği her kılıkla. Dolması, karnıyarığı, imam bayıldısı, kızartması, salatası, kebabı... Çeşit çeşit haliyle kendisi güzel olduğu yetmezmiş gibi yanındaki diğer tüm malzemeleri de ayrı bir şıklaştırır.

Patlıcanın kaşarlı, kıymalı hali de tam olarak böyle bir lezzet işte. Evinizi dünyanın en güzel evine çevirecek kadar samimi ve içten. Klasik yemekleri sollayacak kadar lezzetli, sunumuyla da pek bir iştah açıcı.

Yanına da bir pilava yok denmez şimdi.

Kaşarlı Kıymalı Fırın Patlıcan Tarifi İçin MalzemelerKaşarlı Kıymalı Fırın Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları kabuklarını soymadan boylamasına ortadan ikiye kesin.
  2. Tuzlu suyun içinde kararmamaları için beklettikten sonra tekrar sudan geçirin.
  3. Yağsız bir tavanın içerisinde sudan geçirdiğiniz patlıcanları arkalı önlü pişirin. Bu aşamalarda kısık ateş kullanın ve tavanın kapağını kapatın.
  4. İç kısmı iyice yumuşayan patlıcanların orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın. Orta kısmını boşaltın.
  5. Soğanı minik küpler halinde doğrayın ve bir tencerenin içerisine alın. Zeytinyağı ile kavurun.
  6. Kavrulan soğanların üzerine salça ve kıymayı ilave edin. Et suyunu çekip pişince tuz ve baharatları ekleyerek ocaktan alın.
  7. Domatesleri rendeleyin. Sarımsağı minik küpler halinde doğrayın.
  8. Bir sos tenceresinin içine sarımsağı ve zeytinyağını alın. Rengi hafifçe sararınca domatesleri ekleyin.
  9. Kıvam almaya başladığında ocaktan alın. Tuz ve baharatlarını ekleyin.
  10. Patlıcanların içini kıymalı harçla doldurun. Üzerine domates  sosu gezdirin. Üzerine kaşar peyniri serpin ve cherry domateslerle süsleyin.
  11. 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi