Patatesli Minik Poğaça
2024-02-19 12:30:11 - Yemeklik.com.tr
Yemek yapmayı sevenler için bir önemli nokta vardır; yapacağımız yemeğin hem pratik hem de aşırı lezzetli olması. Bu bize hem zaman kazandırır hem de güzel yemek sunmamızı sağlar.
İşte öyle harika bir tarifimi sizinle paylaşmak istiyorum: Patatesli minik poğaçalar. Ağızda kıyır kıyır dağılan bu poğaçalar, hem kahvaltıya hem de çay saatlerine lezzet katacaklar. Yapması da çok kolay.
Patatesli Minik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler- Patatesli minik poğaçanın hamuru için:
- 250 Gram Tereyağı Veya Margarin
- 2 Adet Yumurta
- 1 çay Bardağı Yoğurt
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 15 Gram Yaş Maya
- 4 Su Bardağı Un
- Patatesli minik poğaçanın iç harcı için:
- 3 Adet Patates
- 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- Patatesli minik poğaçanın üzeri için:
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- Yoğurma kabına yağ, yumurta, toz şeker, sıvı yağ, maya ve yoğurdu koyup biraz karıştıralım.
- Yavaş yavaş unu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Patatesleri haşlayalım ve ardından ezelim. İçine zeytinyağı, pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştıralım.
- Hamuru 20-25 gramlık bezelere ayırıp yuvarlayalım. Merdaneyle oval şekilde açalım.
- Patatesli harçtan koyup rulo şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt konulmuş tepsiye dizelim. Yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır ağızda dağılan şahane patatesli minik poğaçalar oldu, siz de mutlaka deneyin, herkese afiyet olsun.