Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #borek

Patatesli Milföy Böreği

''Şöyle fırından henüz çıkmış, çıtır çıtır hamurlu, bol iç harçlı bir börek olsa... Ne güzel yerdik!'' diyenleriniz, koyun çayları! Birazdan fırınınızdan tam da ağzınıza layık, gönlünüzden geçen gibi bir çıkacak. Üstelik yapımı da pek pratik.

Şöyle anlatalım. Bir kere hamur yoğurup, açma zahmetine girmeyeceksiniz. Bu böreği kabarıp, puf puf olan nefis milföy hamurlarından yapıyoruz. İç malzemesinde de farklılaşıp, zerdeçalla tatlandırılmış patates ilave ediyoruz. Bu harcın içine tereyağı ve soğan da giriyor. Fırının sıcaklığında pişip, tam da canınızın çektiği bir güzelliğe bürünüyor.

Demli çayınız hazır olana kadar, o da hazır. Buyursunlar.

Patatesli Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 12 Adet Milföy Hamuru
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2,5 Yemek Kaşığı Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 3 Adet Orta Boy Patates
  • 1 Adet Soğan
  • 1 çay Kaşığı Zerdeçal
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Üzeri için:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
Patatesli Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patateslerin kabuklarını soyun, eşit 4 parçaya bölün ve bir tencerenin içerisine aktarın.
  2. Üzerine sıcak su ilave edin. 1 çay kaşığı kadar tuz ve zerdeçalı ilave ederek güzelce haşlayın.
  3. Haşlanan patateslerin fazla suyunu süzdürün ve bir kabın içerisine alın.
  4. Sıcakken üzerine tereyağını ilave edin ve ezme aparatıyla ya da çatalla iyice ezin.
  5. Soğanları ince ince doğrayın.
  6. Bir tavanın içerisine zeytinyağı ve soğanları alın, kavurun.
  7. Ardından soğanları patateslerin üzerine aktarın. Baharatlarını ve tuzunu ilave ederek güzelce karıştırın.
  8. Oda sıcaklığında çözdürülmüş milföy hamurların içine iç harcından 1-2 yemek kaşığı kadar ilave edin. Üçgen şeklinde kapatın.
  9. Kenarlarını çatal yardımıyla ya da elinizle birleştirin.
  10. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Üzerlerine fırça yardımıyla hafifçe çırpılmış yumurta sarılarını sürün.
  11. 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika kadar hamurlar kabarıp üzerleri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp afiyetle tüketin.
Boşnak Usulü Kapama

Boşnak Usulü Kapama

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Baba Tatlısı

Baba Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Renkli Tavuk

Renkli Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çatlamayan Vişneli Cheesecake

Çatlamayan Vişneli Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ekşili Kabak

Ekşili Kabak

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce