Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #corek

Pastiç

İzmir'in mis kokulu unlu mamülü olan, kat kat mayalı hamur ve nefis, kuru üzümlü ve kakaolu bir iç harç bir araya geliyor ve gönlümüze taht kuruyor! Pastiç adıyla sadece İzmir'de anılsa da diğer şehirlerimizin mis kokulu pastanelerinde de satılıyor. Ay çöreğine benzerliğiyle bilinen pastiç, başka şehirlerde 'kesme', 'ay çöreğinin kare hali' gibi isimlere dönüşüyor.

Bir kere tattıktan sonra adı her ne olursa olsun onu her yerde bulacağınıza eminiz! Evde yapmak da bir o kadar zevkli ve lezzetli oluyor. Hamuru mayaladıktan sonra gerisi çok kolay. Mayalı hamur o kadar güzel açılıyor ki hamur yapısına bayılacak belki de daha fazlasını yapacaksınız garanti veremiyoruz. Bu ağız sulandıran, iştah açan, ılık süt, kahve, çay farketmezsizin her türlü içeceğin yanında müthiş gidecek pastiç tarifimizi  aşağıya bırakıyoruz, keyfini çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun!

Pastiç Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru İçin:
  • 1 Su Bardağı ılık Süt
  • 1 Paket Kuru Maya
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1 Adet Yumurta Beyazı
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 4 Su Bardağı Un
  • İç Harcı İçin:
  • 1 Paket Kakaolu Pandispanya
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Ceviz Içi
  • 1 Su Bardağı Kuru üzüm
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • Üzeri İçin:
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
Pastiç Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamurunu hazırlamak için, derin bir kasede ılık süt, maya ve toz şekeri karıştırığ 2-3 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin.
  2. Ardından üzerine yumurta beyazı, tuz ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Unu üzerine eleyerek ve yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
  4. Hazırladığınız hamuru 30 dakika kadar mayalamaya bırakın.
  5. Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Ufalanmış olan pandispanya kekinin üzerine süt, ceviz, kuru üzüm ve tarçın ekleyip karıştırın.
  6. Mayalanan hamuru iki bezeye ayırın. Her iki bezeyi de ayrı ayrı geniş dikdörtgen olacak şekilde merdane yardımıyla incecik açın.
  7. Hazırladığınız iç harcı açtığınız hamurun üzerine yayın.
  8. Hamuru çok sıkı olmayacak şekilde güzelce rulo haline getirin.
  9. Rulo halindeki hamurdan 3 parmak kalınlığında parçalar kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  10. Hazırladığınız pastiçlerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin ve 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
  11. Ilık olarak çay veya kahve yanında sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
10 Kişilik Kısır

10 Kişilik Kısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lor Dolgulu Kurabiye

Lor Dolgulu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Mereng Tart

Limonlu Mereng Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kayısılı Yaz Tatlısı

Kayısılı Yaz Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çiçekli Makarna

Çiçekli Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce